Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Κατασκευή: Λουλουδο-καρφίτσα

Σου είπα με έχει πιάσει η άνοιξη! Η φύση με ξεσηκώνει και μου δίνει ιδέες (ή, τέλος πάντων, όρεξη να ψάξω να κλέψω καμία ιντερνετικά).
Κι έτσι, μόλις αποτέλειωσα και το κίτρινο καρφιτσο-λουλουδάκι μου...

Τη διαδικασία κατασκευής του λουλουδιού την έκλεψα από το διαδίκτυο (δε βρίσκω από πού):
Κόβεις μία λωρίδα ύφασμα (μισό μέτρο περίπου, ανάλογα τι θες κι όλας) και τη διπλώνεις κατά μήκος.
Βάζεις λίγη κόλλα στη μία άκρη και τυλίγεις δύο - τρεις γύρες.
Συνεχίζεις το τύλιγμα γυρίζοντας το ύφασμα ταυτόχρονα προς τα έξω (ώστε να μοιάζει με πέταλα κάπως) και κολλάς την άκρη από πίσω.

Και να που μέρος από το παλιό ύφασμα πορτατίφ έγινε καρφιτσούλα ανοιξιάτικη.
Εμένα δε μου στεκόταν εύκολα στο τήλιγμα, γι αυτό πάταγα από κάτω καμία βελονιά να σταθεροποιηθεί...
Έκοψα πράσινες κορδελίτσες και καλά για φυλλαράκια και τις έραψα κι αυτές από πίσω.
Έραψα και μία παραμανίτσα (οι γνωστές από ετικέτες ρούχων) σε ένα κομματάκι τσόχα και το κόλλησα με πιστολάκι σιλικόνης από πίσω, να κρυφτούν και οι κάπως τσαπατσούλικες βελονιές.
Και για περισσότερη χλίδα, πέρασα λεπτό ασημένιο συρματάκι από το κέντρο του λουλουδιού και έμπλεξα τρεις κιτρινωπές πετρούλες (από παλιό βραχιολάκι)... και ορίστε το αποτέλεσμα:



2 σχόλια:

  1. Καλέ εσένα σε έχει πιάσει η άνοιξη για τα καλά!! Πολύ ωραίο και αυτό!! Έκανα κι εγώ μια κατασκευούλα (κι εδώ... είχε άνοιξη το προηγούμενο ΣΚ...) Θα τη μοιραστώ προσεχώς στο blog που έχω φτάξει εδώ και ένα χρόνο(!!) αλλά δεν έχω δημοσιεύσει τίποτα μέχρι τώρα...

    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία! Τελικά, είναι ωραίο να έχεις τη δυνατότητα να βλέπουν και άλλοι τις ιδέες σου στην πράξη! Ανυπομονώ να δω το μπλογκάκι σου! Εσύ ασχολείσαι και τόσο καιρό με το κόσμημα - θα έχεις πολλά να δείξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή