Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Like a bicycle

Εδώ και καιρό θαυμάζω όλες αυτές τις υπέροχες δημιουργίες που κάνουν τα κορίτσια της μπλογκογειτονιάς στα πλαίσια του art journaling! Πόσες τεχνικές και πόση φαντασία!!!
Είχα προμηθευτεί κι εγώ, λοιπόν, ένα μικρό σημειωματάριο από τη Λένα και το είχα στην άκρη για "όποτε μου έρθει"... Και μου ήρθε η έμπνευση και είπα να κάνω μία πρώτη προσπάθεια κι εγώ...
Et voila...


Λίγο θαλασσί mist για τον ουρανό που το ξέβαψα κατά τόπους για τα σύννεφα, masking με γκέσο για τα κλαδάκια, θερμοανάγλυφο για το ασημένιο ποδήλατο, λίγο liquid stickles για τα κόκκινα λουλουδάκια, και μπόλικο ακρυλικό...
Εξετάζοντας τη συμπεριφορά των υλικών ένα πρώτο συμπέρασμα... Τα ακρυλικά μου δεν στρώνουν σωστά στο γκέσο, ενώ μου έκανε εντύπωση πόσο εύκολα ξεβάφουν τα mist... Μάλλον, θα πρέπει να το μελετήσω λίγο καλύτερα το θέμα...
Με το μαρκαδοράκι το μαύρο ήμουν επιφυλαχτική στην αρχή, αλλά νομίζω έβαλε πιο σαφή όρια στα χρώματα...


Πώς σας φαίνεται;
Λέω να συμμετέχω και στην πρόκληση του Scrapbooking Greece με θέμα την Αγάπη...

Φιλιά!

17 σχόλια:

  1. Αν και δεν γνωρίζω τις τεχνικές και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο scrapbooking, βρίσκω την σελίδα σου πολύ γλυκιά και ανοιξιάτικη! Να δηλώσεις οπωσδήποτε συμμετοχή στην πρόκληση! Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχεις τίποτα να ζηλέψεις, με την καλή έννοια βέβαια!, δημιούργησες μια απίστευτη σελίδα! Πρέπει να είσαι πολύ περήφανη για τον εαυτό σου, είναι πανέμορφη, με πολύ ωραίες τεχνικές...ερωτεύτηκα το κλαδί σου και το ποδηλατάκι σου...ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή σου στο SIG!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριακούλα μου είναι ονειρεμένη η σελίδα σου!!!! Αν αυτό είναι πρώτη προσπάθεια περιμένω να δώ πολλές ακόμα ομορφιές απο σένα ;) Πραγματικά την λάτρεψα!!! Όσο για την συμπεριφορά των υλικών μην ανησυχείς το mixed media/ art journnaling είναι ένα παιχνίδι δοκιμών και χρωμάτων χιχι και όσο και να το μελετήσεις πάντα θα σε εκπλήσει αυτή είναι η γοητεία του !!! Σε ευχαριστούμε που έπαιξες μαζί μας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Your little bicycle is LOVELY!! It has this artsy feel and the background is beautiful! Thanks for stopping by my blog and entering the giveaway!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ουάου απλά τέλειο!!! Λατρευω το ποδήλατο και τα κοκκινα λουλουδακια!!!xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυριακή πολύ όμορφη σελίδα εφτιαξες! και είναι η πρώτη σου προσπάθεια? Ουάου! Και επειδή είπες για τα υλικά και μου έβγαλες το δασκαλίστικο, να σου πω ότι επειδή τα mists έχουν βάση το νερό, δεν πιάνουν καλά πάνω σε μη πορώδεις επιφάνειες όπως το γκέσο. Βέβαια εξαρτάται και από την εταιρία. Αλλες τα έχουν πολύ νερωμένα πχ tattered angels και άλλες έχουν και λίγο pigmnet μέσα πχ ranger. Την επόμενη φορά που θέλεις να παίξεις με τα mists, μην γκεσώσεις το χαρτί σου ομοιόμορφα, άσε και κενά σημεία και θα δεις μεγάλη διαφορά. Επίσης δεν ξέρω τι χαρτί έχεις, αλλά δουλεύουν καλύτερα σε χαρτί ακουαρέλλας, από ότι σε χαρτί σχεδίου ή απλό χαρτί.
    Για τα ακρυλικά αυτό που λες μου κάνει εντύπωση και θα ήθελα να μάθω τι μάρκα χρησιμοποιείς και δεν πιάνει πάνω στο γκέσο. Και αυτό γιατί το γκέσο είναι το κατεξοχήν primer για ακρυλικά
    Φιλια και ευχαριστούμε που έπαιξες μαζί μας στο ScrapGreece

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μυρτώ μου, σ' ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις σου! Η αλήθεια είναι πως έχω ξεκινήσει με απλά και οικονομικά υλικά και ίσως όχι τόσο ποιοτικά, όπως αυτά που έχω δει πως χρησιμοποιείς... Το τετραδιάκι μου εννοείται πως είναι ειδικό για αυτή τη δουλειά, αλλά έχει απλές σελίδες με γραμμές. Τα mist μου είναι της ta και είναι πράγματι νερουλά, όπως παρατήρησες. Στο δισέλιδο που θα αναρτήσω όπου να ναι, άπλωσα διαφορετικά το γκέσσο και με τα mist δείχνει πιο ενδιαφέρον το φόντο.
      Για τα ακρυλικά, νομίζω κατάλαβα τι φταίει. Τα είχα καιρό και έχουν "γιαουρτώσει". Τα πέταξα και πήρα άλλα, όμως, οκ.
      Και πάλι σ' ευχαριστώ πολύ πολύ!

      Διαγραφή
  8. Κυριακούλα ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ!!
    Είναι η πρώτη σου προσπάθια??? φανταστική!!!!!
    το ωραίο καμία φορά στα mixed media είναι πως δεν ξέρεις πως ακριβώς θα αντιδράσουν τα υλικά... και σου βγαίνουν νέες τεχνικές και ευχάριστα αποτελέματα!!!!
    σουπερ!!!
    σε ευχαριστώ που έπεξες μαζί μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ερωτεύτηκα!!!! Μιλάμε είναι απίστευτο το art journal σου! Και είναι μόνο η πρώτη προσπάθεια;;; Ανυπομονώ να δω τι άλλο θα δούμε!

    Όσο για τα χρώματα και το gesso... ένα πράγμα που έχω μάθει είναι ότι χρειάζονται δοκιμές-δοκιμές-δοκιμές. Μέχρι που έκανα και σύγκριση διαφορετικών gesso με τα ίδια mists και είχα διαφορετικά αποτελέσματα...

    Καλή αρχή στο χώρο του art journaling! Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κορίτσια, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα όμορφα σχόλια! Χαίρομαι που σας άρεσε! Οπότε... προχωράμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κυριακούλα έχω ξετρελαθεί!!!Είναι αοπίστευτο!!
    Και είναι η πρώτη σου προσπάθεια??Ότι και να πω είναι λίγο!
    Μου φτιάχνει την διάθεση!
    Μπράβο σου φοβερό αποτέλεσμα!
    Σε ευχαριστούμε πολύ που έπαιξες μαζί μας!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εγω το βρισκω εξαιρετικο και πολυ ανοιξιατικο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τέλειες οι σελίδες σου!!! Πολύ όμορφα και χαρούμενα τα χρώματα!!! Καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με κάτι τόσο φανταστικό και πανέμορφο, είναι απόλυτα φυσιολογικό που κέρδισες την πρόκληση!
    Σε ευχαριστούμε πολύ πολύ που έπαιξες μαζί μας!
    Καλή συνέχεια στις δημιουργίες σου και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή