Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Τα αλμπουμάκια των γιορτών (πριν περάσει και ο Γενάρης!)

Και αφού έτυχε και τα καταφέραμε με το πιτσούνι και κοιμήθηκε νωρίς, κι αφού έτυχε να είμαι κι εγώ σε σχετικά καλή κατάσταση, είπα να τα αναρτήσω τα έρμα τα αλμπουμάκια, πριν μπαγιατέψουν!!! Η αλήθεια είναι πως μου αρέσουν τόσο πολύ τα άλμπουμς, γιατί τα βρίσκω και πολύ πρακτικά και τα θεωρώ όμορφο δωράκι! Γι αυτό υπήρξε υπερπαραγωγή αλμπουμακίων μέσα στις γιορτές και να, σας τα παρουσιάζω με ένα μικρό ιστορικό για το καθένα - θα προσπαθήσω να μην απλώσω σεντόνι βραδιάτικα...

Ξεκινάμε με τα αλμπουμάκια της Θεσσαλονίκης, όπου κάναμε Πρωτοχρονιά και δεχτήκαμε την ζεστή φιλοξενία της κουνιάδας μου και της οικογένειάς της! Τα ανήψια μου λέγονται Σύλια και Γιαννάκης και πάνε στο Δημοτικό. Πριν φύγουμε, λοιπόν, για πάνω και καθώς έτρεχα να φτιάξω βαλίτσες - όπως πάντα - πετάω σε μία τσάντα τις συλλογές Little Girl και Little Boy, μερικά punches, κάτι κορδελίτσες και μερικούς φακέλους... Και κάτσαμε με τα ανηψούδια και κόβαμε και κολλάγαμε χαρτιά σε εντατικούς ρυθμούς και το καταφχαριστηθήκαμε. Αυτοί οι κόπτες πολύ αρέσουν τελικά! Να μία γεύση από τα αλμπουμάκια τους:







Φτιάξαμε κι ένα μικρότερο με το Συλιάκι για την καλή της φίλη που θα είχε γενέθλια της επόμενες μέρες, αλλά φώτο δε βγάλαμε...

Συνέχεια έχει ένα πολυταξιδεμένο άλμπουμ χριστουγεννιάτικο, που από Κιάτο πήγε Παραμυθιά, δεν πρόλαβε τους παραλήπτες τους, ξαναγύρισε Κιάτο και τώρα ταξιδεύει για Αγγλία. Σε αυτό το άλμπουμ τα χαρτιά ήταν τόσο όμορφα και περιποιημένα που δεν ήθελα να τα φορτώσω και πολύ. Πρωτοτύπησα και με τον τρόπο ένωσης των φακέλων - πόσο έχω συμπαθήσει τους φακέλους! - βάζοντας τη "γλώσσα" του επόμενου φακέλου στο άνοιγμα του προηγούμενου και τη "γλώσσα" του πρώτου να αγκαλιάζει όλους τους υπόλοιπους. Έτσι, δε χρειάστηκε να βάλω κρίκους ή άλλο συνδετικό μέσο... Το εξώφυλλο το αγάπησα πολύ. Επίσης, έβαλα και διάφορες ετικέτες μέσα στους φακέλους να τις τοποθετήσουν όπου θέλουν οι φίλοι μου...





Για το τέλος άφησα κάτι που μου έχει φάει την ψυχή τόσο καιρό και ακόμα δεν έχω ολοκληρώσει. Έκανα το λάθος και ξεκίνησα με έτοιμο κομμένο χαρτονένιο άλμπουμ που κάνει γύρω γύρω αυτό το φουσκαλωτό σχήμα και αφού κόλλησα τα χριστουγεννιάτικα χαρτιά, έπρεπε να λειάνω αυτό το γύρω γύρω... Ατελείωτη διαδικασία με κοπίδι ή ψαλίδι και πολύ απογοητεύτηκα, γιατί δε γίνεται να μη μείνουν κομματάκια χαρτί. Άσε που καταέγδαρα και το χαρτόνι σε πολλά σημεία. Έτσι, το πέρασα με ακριλικό λευκό να κάνει και εφέ (τρομάρα του), αλλά θέλει κι άλλο να καλύψει την αποτυχία...


Αν κάποτε το τελειώσω, θα βάλω και φωτογραφίες από το μέσα....

Αυτά, λοιπόν, τα παλιά!
Φιλιά!

8 σχόλια:

  1. Υπέροχη δουλειά!!! Τι ωραία να τα φτιάξεις μαζί με τα ανηψάκια σου! Θα δοκιμάσω οπωσδήποτε τον τρόπο που περιέγραψες - χρειάστηκε να πάρω 2 φακέλους στα χέρια μου για να καταλάβω τί εννοείς :):):). Το αλμπουμάκι σου να το τελειώσεις κριμα να παει χαμένος ο κόπος σου. Τέτοια αλμπουμ γινονται ευκολα μονο αν κοψεις τα χαρτιά στην σφραγιδομανία, εγω τουλάχιστον δεν έχω δει άλλον τρόπο... θα κουράστηκες πολύ να τα κάνεις στο χέρι! Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι καλή λύση, αλλά ποιος πάει Αθήνα!; Θα έβγαινε άψογο έτσι :(

      Διαγραφή
  2. Κυριακή ,ειναι ολά πολύ ομορφα!!!Φανταζομαι χαρα που θα εκαναν τα ανιψακια σου!!!
    Οσο για το τελευταιο,εχω και γω ενα ετοιμοκομμενο στο ιδιο σχημα και μαλλον θα το βαψω με ακρυλικα και μετα θα κολλησω διαφορα χαρτια επανω,αλλα οχι στο σχημα του!Ειναι δυσκολο σχημα για να του κολλησεις σε ολη την επιφακεια χαρτι!;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδικά η μεγάλη νομίζω χάρηκε πολύ! Για το τελευταίο φαντάσου ότι έπρεπε να το ξύσω φουσκάλα - φουσκάλα και απο τις δύο μεριές! Καλύτερα όπως το λες!

      Διαγραφή
  3. Πολύ τυχερά τα παιδάκια!Σκέτη γλύκα τα άλμπουμ!Πότε πρόλαβες να τα κάνεις??Το χριστουγενιάτικο ειδικά είναι υπέροχο!!Και εγώ μια φορά την πάτησα και πήρα scallop άλμπουμ και τα είδα όλα!!!Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε μία μέρα τα κάναμε των παιδιών με εντατική δουλειά! Τελικά το χειροποίητο θέλει το χρόνο του, κι ας είναι και απλό στο μάτι... :)

      Διαγραφή
  4. Πάρε μια μικρή άδεια από τη ζουζούνα σου και έλα μια βόλτα!!! Σου έχω βραβειάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είχα καιρό να περάσω και είδα πολύ όμορφες δημιουργίες,μπράβο!!!!
    Είδα και τα κουμπάκια,πολύ έξυπνα!!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή