Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Αγιάσος: Ένας τόπος που δεν ξεχνάς ποτέ!

2005 - 06: Μία αξέχαστη σχολική χρονιά, άκρως παραγωγική, σε ένα μαγικό τόπο, στην Αγιάσο της Λέσβου...

Το δίπατο σπιτάκι με την ξυλόσομπα, το σχολείο με τους υπέροχους συναδέλφους και τους φανταστικούς μαθητές, το Αναγνωστήριο που κρατιέται ζωντανό με πολύ αγάπη από τους ντόπιους, τα υπέροχα σοκάκια, εικόνες μοναδικές από το παρελθόν, όπως ο μανάβης πάνω στο γαϊδουράκι με την παλιά ζυγαριά και τα φασολάκια, η μελωδική ντοπιολαλιά και το μοναδικό καυστικό χιούμορ, τα σαντούρια και οι φοβεροί μουσικοί, τα θεατρικά, το ρέγγε μπαράκι, το cheak 2 cheak, οι εξορμήσεις σε Μόλυβο, Καλλονή, Πέτρα, Ερεσσό, Αχλαδερή, Πλωμάρι... Τι να πρωτοθυμηθώ...

Με αφορμή την πρόκληση του OUAS του Αυγούστου με θέμα "I ll never forget", ξεκίνησα να φτιάχνω μία σύνθεση για έναν τόπο αγαπημένο, στον οποίο είχα την τύχη να ζήσω τη σχολική χρονιά 2005 - 06, την Αγιάσο της Λέσβου!!! Βέβαια, ξεκίνησα τελευταία στιγμή και σύντομα είδα πως δε θα προλάβαινα την προθεσμία, αλλά ήθελα πολύ να το ολοκληρώσω... Με τα μετρημένα σκραποειδή που έχω πάρει μαζί μου εδώ στο χωριό, να τι βγήκε...


Προσπαθώντας να χωρέσω αναμνήσεις, έγινε ένας μικρός χαμός... και φυσικά, τι να πρωτοχωρέσει;!




Ο μαγευτικός τόπος και οι γλυκύτατοι άνθρωποί του, και όλοι οι "ξένοι" που είχα την τύχη να γνωρίσω, όλοι μέσα στην καρδιά μου!

Συμμετέχω στο C'est Magnifique και το Sketches With a Twist
Φιλιά!

6 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφη ακόμα και με λίγα υλικά κάνεις θαύματα!!! Την Λέσβο δεν την έχω επισκεφτεί αλλά μιλάς τόσο όμορφα γιαυτή που στο μέλλον θα θελα να πάω! Οι μικρές φωτογραφιούλες στο κάτω μέρος της μεγάλης είναι φοβερή ιδέα!!! Και φυσικά ερωτεύτηκα τα σπιτάκια σου! Καλή επιτυχία σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είναι τέλεια!!!! τα σπιτάκια πανέμορφα!!! Καλή επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΗΓΗ σύνθεση σου ειναι ΥΠΈΡΟΧΗ !!!!!!!
    Ξεχειλίζει υπέροχα συναισθήματα ........
    Χίλια μπράβο , καλη επιτυχία !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ax ...τι ωραία! Με ταξίδεψες με τη γλυκιά περιγραφή σου! Αυτα τα σπιτάκια δε που έφτιαξες τα λατρεύω!!!!! Καλη επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή