Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Μικρά μυστικά για... ομορφιά και υγεία!

Μυστικούλια για καλλωπισμό, δοκιμασμένα... Και αυτός ο κατάλογος θα συμπληρώνεται με τον καιρό...

Δες και μερικά ενδιαφέροντα μπλογκάκια για ομορφιά και υγεία:

Γάντια για δουλειές με απορρυπαντικά, αν θες μαλακά χεράκια!

Βαζελίνη, για να μαλακώσουν πολύ ξεραμένα σημεία στο δέρμα σου! 

Σόδα για τα δοντάκια, κάπου κάπου, για να γίνουν πιο λεία και λευκά!

Ξύδι αραιωμένο, για πιο μαλακά μαλλάκια!

Μάσκα με λάδι πριν το λούσιμο, για πιο μαλακά και αφράτα μαλάκια (ειδικά, αν έχουν την τάση να είναι ξηρά ή να φριζάρουν!)


Για υγεία:


Αν λυσσάς για γλυκό, δες μήπως στην πραγματικότητα θες αλμυρό και μπερδεύεσαι!

Αν νιώθεις ότι έχεις λιγοστές δυνάμεις, δες μήπως σου έχει πέσει η πίεση, άρα φάε αλμυρά, ή ο σίδηρος, άρα χρειάζεσαι αυγό, βοδινό, σπιρουλίνα, ή ...

Για να απελευθερωθούν οι ρινικές οδοί και να αναπνέεις καλύτερα, δοκίμασε καθημερινές ρινοπλύσεις (αν τις αντέχεις, βέβαια) με ένα κοφτό κουταλάκι αλάτι αραιωμένο σε ένα ποτήρι χλιαρό νεράκι. Το ρίχνεις έτσι ώστε να μπαίνει στο ένα ρουθούνι και να βγαίνει από το άλλο. Μικρή ταλαιπωρία, αλλά πολύ καλά αποτελέσματα... Πρόσεχε, όχι περισσότερο αλάτι, γιατί θα το κάψεις το σύστημα, χωρίς να έχεις καλύτερα αποτελέσματα...

Αν νιώθεις ότι πας να κρυώσεις, ίσως το προλάβεις με ρινοπλύσεις και γαργάρες με αλατόνερο! Παράλληλα, μακριά τα δαχτυλάκια από μύτη, μάτια, στόμα, αφτιά!

Μικρά και συχνά γεύματα, για να μην εξαντλείς τον οργανισμό σου και να μη χάνεις την αίσθηση του κορεσμού. Όταν φτάνεις να τρυπάει το στομάχι από την πείνα, μετά τρως - τρως και νιώθεις πως δε χορταίνεις! Και όταν ξυπνήσει το σύστημα, ξαφνικά νιώθεις πως θα σκάσεις! Έλεγχέ το, λοιπόν!

Γαλατάκι ή ... παγωτάκι για τις καούρες! Επίσης, φιδές και πατάτα...

Αν έχεις τάση για ψωρίαση και σε φαγουρίζουν συγκεκριμένα σημεία του σώματος, μην ξύνεσαι με νύχια (που έχουν έτσι ή αλλιώς ένα σωρό μικρόβια), γιατί επιδεινώνεις και απλώνεις το πρόβλημα, αλλά να χαϊδεύεις απαλά με τα δάχτυλα ή την παλάμη... Επίσης,  αν είσαι γυναίκα και έχεις θέμα στα πόδια, πολύ συχνό άλλαγμα στο ξυραφάκι και μόνο για τις συγκεκριμένες περιοχές!

Για πεπτικές διαταραχές όπως διάρροια, δοκίμασε τσαγάκι από ρίγανη! Για δυσκοιλιότητα, μάλλον χρειάζεσαι κάτι πλούσιο σε ίνες, όπως μπρόκολο ή μελιτζάνα, αλλά και περπάτημα να ξυπνήσει το κακόμοιρο το εντεράκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου